Kozan Ciğeri 13. Portakal Çiçeği Karnavalı’nda Yoğun İlgi Gördü

Kozan Ciğeri, coğrafi işaret ile lezzet tescil başvurusu yapılan ürünler arasında yer alıyor. Kozan Ciğeri, 13. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’nda büyük ilgi gördü. Karnavalda yaklaşık yarım ton Kozan Ciğeri tükendi.

Bu yıl Adana’da düzenlenen 13. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’nda, Kozan Ciğeri ve Adana Kebabı gibi birçok yöresel lezzet ziyaretçiler tarafından beğeni ile karşılandı. Kozan Belediyesi tarafından Merkez Park’ta Dağılcak Tabiat Parkı lezzetleri sergilenerek milyonlarca ziyaretçiye tanıtıldı.

Karnavalda toplamda 500 kilo Kozan Ciğeri tüketilirken, mangal başındaki renkli görüntüler dikkat çekti. İl dışından gelen konuklar, Adana Kebabı ve Kozan Ciğeri’nin enfes tadına hayran kaldıklarını belirtti.

Kozan Belediye Başkanı Mustafa Atlı, Kozan Ciğeri’nin lezzet sunumuyla karnavalın en popüler yerlerinden biri haline geldiğini vurgulayarak binlerce ziyaretçiyle buluştuklarını ifade etti.

Ciğer ustası Sabri Koçyiğit ise, “Bu ciğerin en büyük özelliği keçi ve kuzu ciğerinden yapılması. Günlük 2,500-3,000 porsiyon talep alıyoruz. Kozan Belediye Başkanına teşekkür ederiz” dedi.

Kozan Belediyesi Standı sorumlusu Rıfat Akşahin, “Kozan lezzetlerini Adana’ya taşıdık” diyerek Kozan lezzetlerini bölge dışına taşımanın gururunu yaşadıklarını belirtti.

Karnaval ziyaretçisi Şebnem Yılmaz, “Memleket lezzetleri burada harika” dedi. Ankara’dan gelen Ahmet Topaloğlu da, Kozan Ciğerinin keçi ciğeri olmasının tadını çok beğendiklerini dile getirdi.

Kozan Ticaret Odası Başkanı Mustafa Kandemir ise, Kozan Ciğeri için tescil başvurusu yaptıklarını ve keçi ciğerinin bölgede eşsiz bir lezzet sunduğunu belirtti.

Karnavalın renkli kişiliği olan Adana Kralı Hüseyin Şen, Kozan Ciğeri ve Adana Kebabı’nın bölgenin en sevilen lezzetleri olduğunu vurgulayarak, Kozan’da yetiştirilen ürünlerin benzersiz bir tat sunduğunu söyledi. – ADANA

Related Posts

TÜPRAG 2 milyar dolarlık yatırımla altın üretimindeki payını yüzde 25’e ulaştırdı

TÜPRAG bünyesinde faaliyet gösteren Efemçukuru Altın Madeni’nde bugüne kadar 165 ton altın üretilirken, ana şirketin yaptığı toplam yatırım ise 2 milyar dolara ulaştı. Efemçukuru Altın Madeni Genel Müdürü Onur Demir, TÜPRAG’un sağladığı 1380 kişilik istihdamın yüzde 80’inin yerel işgücünden oluştuğunu kaydetti. yatırım tutarının 2 milyar dolara ulaştığını dile getiren Demir, 2006’dan bu yana 165 ton altın üretildiğini, Türkiye’deki toplam altın üretiminin yüzde 25’inin TÜPRAG tarafından gerçekleştirildiğini aktardı.

Son dakika… ENAG haziran enflasyonunu açıkladı

Son dakika… Bağımsız Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) haziran ayına ilişkin E-TÜFE verilerini açıkladı. Buna göre haziran ayında enflasyon aylık bazda yüzde 3,05 olurken yıllık bazda yüzde 68,68 olarak gerçekleşti.

Ateşkesin etkisi hızlı oldu: Hürmüz Boğazı’nda trafik arttı, petrol taşıma maliyeti sert düştü

İran-İsrail ateşkesinin ardından Hürmüz Boğazı’ndan geçen gemi sayısında artış yaşanırken, petrol ve ürün taşımacılığı maliyetlerinde keskin düşüşler oldu.

Yeniçağ Gazetesi: Elin çiftçisini zengin bizimkini yoksul ettik

Yeniçağ Gazetesi’nin bugünkü manşeti… ELİN ÇİFTÇİSİNİ ZENGİN BİZİMKİNİ YOKSUL ETTİK Türk çiftçisi, uygulanan yanlış politikalar ve yeterli destekten mahrum bırakılması sonucu perişan olurken tarım ürünü ithalatına 20 yılda inanılmaz bir servet …

Çevreye ve cüzdana dost: Benzin istasyonlarına giren yeni benzin E20 yakıtı nedir ?

Yeni tip benzin E20’nin temel amacı karbondioksit emisyonlarını azaltmaktır . 20 rakamı içerdiği karışımı ifade eder, çünkü karışımda bulunan biyoetanol %20’dir. Almanya’da ilk E20 dolum istasyonunun 2023 yılında Mannheim’da açılması dikkat çekicidir …

İkonik otel için yapılan ihale sonuçlandı: 3 milyar 200 milyon TL bedelle kazanan belli oldu

Les Ottomans Otel ihalesi tamamlandı. İhaleyi 3.2 milyar TL’ye BLG Varlık kazandı.