Bu belirtiler varsa migreniniz olabilir! İşte gözden kaçan 3 detay

Migren ve Baş Ağrısı Arasındaki Farklar

Nöroloji Uzmanı Uzm. Dr. Figen Şensoy, baş ağrısı ve migren arasındaki farklara dikkat çekiyor.

Her baş ağrısının migren olmadığını belirten Şensoy, migrenin sıkça hafife alındığını vurgulayarak, doğru tanı ve zamanında tedavinin hayat kalitesini önemli ölçüde artırabileceğini belirtiyor. Baş ağrısının stres, uykusuzluk, açlık ve yoğun çalışma gibi çeşitli nedenlerden kaynaklanabileceğini söyleyen Şensoy, migrenin aslında nörolojik bir hastalık olduğunu ve sadece baş ağrısından ibaret olmadığını ifade ediyor.

Migrenin genellikle başın tek tarafında zonklayıcı bir şekilde hissedildiğini, bulantı, kusma, ışığa ve sese karşı aşırı hassasiyet gibi belirtilerle birlikte seyrettiğini belirten Şensoy, migrenin doğru tanı ve tedavi ile kontrol altına alınabileceğini söylüyor.

“Migren Doğru Tanı ve Tedavi İle Yönetilebilir”

Hastaların “Baş ağrım migren mi?” şeklinde sorular sorduğuna dikkat çeken Şensoy, migren şüphesi taşıyanların ayırıcı belirtilere odaklanması gerektiğini belirtiyor:

“Ağrı tek taraflı ve zonklayıcı mı? Atağa bulantı ya da ışığa duyarlılık eşlik ediyor mu? Ağrı, günlük yaşamı kesintiye uğratıyor mu? Bu sorulara ‘evet’ yanıtı veren hastaların kesinlikle bir nöroloji uzmanına başvurması gerekiyor. Migren doğru tanı ve tedavi ile kontrol altına alınabilir.”

Migren tedavisinde standart bir reçetenin olmadığını vurgulayan Şensoy, “Bazı hastalar atak sırasında kullanılan ilaçlarla rahatlar, bazıları için ise koruyucu tedavi gereklidir. Ayrıca stres yönetimi, sağlıklı beslenme ve düzenli uyku gibi yaşam tarzı değişiklikleri de tedavinin önemli bir parçasını oluşturur” diyor.

Şensoy, “Doğru tanı ve düzenli tedavi ile migren atağını en aza indirmek mümkün. Hastalarımızın şikayetlerini ciddiye alarak en iyi çözümü birlikte buluyoruz” değerlendirmesinde bulunuyor.

Related Posts

Sakız çiğnemek baş ağrılarını tetikleyebilir! Doğru kullanıldığında faydası bile var

İster öğle yemeğinden sonra nefesinizi tazelemek için ister bir şeye odaklanmak için çiğniyor olun. Sakız gerçekten ağız sağlığınıza yardımcı mı oluyor mu yoksa içten içe size zarar mı veriyor? Diş hekimliği uzmanlarını sakız çiğnemenin artılarını ve eksilerini masaya yatırdı. İşte tüm detaylarıyla sakız çiğnemenin gerçek yüzü!

Bilecik Hastanesinde Şiddet, Tehdit!

Sağlıkta Şiddetin Adresi Bu Kez Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Oldu. Saldırgan sağlık çalışanlarına tehditler savurdu. 

Yeni zayıflatıcı ilaçlara dikkat! Bilinçsiz kullanımı tedaviye dirençli obeziteye yol açabiliyor!

Obezitenin günümüz ve geleceğin sağlık gündeminin ilk sıralarında yer alan bir durum olacağına dikkat çeken Diyabet Araştırma ve Uygulama Merkezi (DİYAM) Koordinatörü Prof. Dr. M. Temel Yılmaz, obezitenin önlenmesi kadar tedavisine de önem verilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Yenidoğan Çetesi Davasında Başhemşire Savunma Yaptı

Yenidoğan Çetesi davasında Medilife Hastanesi Başhemşiresi savunma yaptı “Hastane yönetimi bizden hasta bulmamızı istiyordu” “Başhemşire olmama rağmen hastanenin yenidoğan ünitesine müdahale edemiyorum çünkü orası bir işletmeye bağlı ve o şekilde …

Sivas’ta öğretmen ve sağlık çalışanlarını taşıyan minibüs kazası: 2 ölü, 16 yaralı

Sivas’ta öğretmen ve sağlık çalışanlarını taşıyan minibüsün karıştığı kazada 2 kişi öldü, 2’si ağır 16 kişi yaralandı. Kaza, Sivas’a bağlı Çeltek köyü yakınlarında gerçekleşti. Edinilen bilgiye göre, Yıldız beldesinden Sivas istikametine gitmekte …

Konyaspor Galatasaray maçı hakemi neden değişti, hakem hasta mı oldu, Abdullah Buğra Taşkınsoy sağlık durumu ne?

Konyaspor- Galatasaray maçının VAR hakemi Polonyalı Piotr Lasyk oldu. AVAR’da ise Deniz Caner Özaral yer alacak. Karşılaşmanın orta hakemi olarak Abdullah Buğra Taşkınsoy görev alacaktı.Ancak taşikardi rahatsızlığı nedeniyle maçı 4. hakem yönetecek …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir