CHP’nin ekonomi heyeti Kütahya’da dert dinledi

Kütahya’daki Esnafların Sıkıntıları CHP Heyeti ile Paylaşıldı

CHP’nin Hazine ve Maliye Bakanlığından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe liderliğindeki ekonomi heyeti, Kütahya’da esnaf ve vatandaşların sorunlarını dinlemek üzere ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaret sırasında vatandaşlar, geçim sıkıntılarını paylaşarak dertlerini anlattılar.

CHP’nin Hazine ve Maliye Bakanlığından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe’nin liderlik ettiği ekonomi heyeti, CHP’nin ekonomi politikalarını vatandaşlara aktarmak ve onların sorunlarını dinlemek amacıyla gerçekleştirdikleri Türkiye turunda Kütahya’daydı.

Karatepe’ye, CHP Kütahya İl Başkanı Tamer Yenikaya, CHP Milletvekilleri İlhami Özcan Aygun, Talat Dinçer, Ali Fazıl Kasap ve Şeref Arpacı eşlik etti.

Karatepe ve beraberindeki heyet, Kütahya’daki ilk durağı Kütahya Belediyesi ziyaret ederek, burada Kütahya Belediyesi Başkan Yardımcısı Haşim Ertekin tarafından karşılandı. Belediye ziyaretinden sonra Kütahya’daki bir pazarı ziyaret eden heyet, esnafın ve vatandaşların sıkıntılarını dinledi.

“İftara Pide Parasını Çıkartamadım”

Karatepe’nin, bir pazarda portakal satan bir esnafa gün boyunca ne kadar satış yaptığını sorması üzerine esnaf, “15 kilo satış yaptım. İftara pide parasını çıkartamadım.” şeklinde cevap verdi. Karatepe’nin Ramazan boyunca pazarda bir canlanma olup olmadığı sorusuna esnaf, “Bu sene canlanma olmadı. Vatandaşlar da haklı. Bugün 80-100 lira biber, patlıcan 100-120 lira. Ben esnafım alamıyorum. Vatandaşlara hak veriyorum.” dedi.

“Alım Gücü Yok Kütahya’da”

Bir diğer esnaf da, Karatepe’ye ekonomik sorunlardan yakınarak, “Alım gücü yok Kütahya’da. İş olanakları olmadığı için halk zayıf, emekli. Biz de burada daha iyi ürün getirmek için çalışıyoruz ama alıcı yok.” ifadelerini kullandı. Karatepe’nin, emeklilerin fiyatları nasıl bulduğunu sorması üzerine pazar esnafı, “Çok şikayet ediyorlar. Mesela domates 40 lira olduğunda, ‘Bu domatesin fiyatı neden böyle oldu?’ diyorlar. Bu domatesin fiyatını ben mi böyle yaptım? Bunun maliyeti düşünce benim de maliyetim düşüyor. İnşallah fiyatlar düşer. Biz bunu 15 liraya satalım, biz de para kazanalım halk da kazansın.” şeklinde konuştu.

“Vatandaşlar Kilo İle Değil Tane İle Alıyorlar Artık”

Karatepe bir başka pazar esnafına işlerinin nasıl gittiğini sorduğunda esnaf, “Eskiden iyiydi ama şu anda iyi değil. Vatandaşlar kilo ile değil tane ile alıyorlar artık” şeklinde yanıtladı.

Özgün kaynak: haberlinki

Related Posts

Boğaz’ın incisi için 950 milyon lira istediler: Dev köşk için flaş karar

Koza Altın, Bebek’te bulunan gayrimenkulü satışa çıkarmıştı ancak yeterli talep olmayınca iptal edildi. Sahil yolunda denize nazır manzarası kapanmaz nitelikteki köşk 950 milyon lira + KDV’den düşük olmayacak fiyattan ihaleyle satılacaktı. TOPLAM …

98 yıllık dev şirket Türk şirketini satın aldı. 230 ülkede faaliyet gösteriyor

Amerika merkezli sigorta brokeri Arthur J. Gallagher & Co., İstanbul merkezli Aspera Sigorta ve Reasürans Brokerliği A.Ş.’yi satın aldı. 1927’de Chicago’da kurulan Gallagher, dünyanın en büyük sigorta brokerlerinden biri olarak biliniyor. Yaklaşık …

Motorinde 1.29 lira indirim geldi

Global piyasalardaki dalgalanmalar ve döviz kuru değişimleri sonrası, 7 Mayıs 2025 itibarıyla motorin fiyatlarına 1,29 TL indirim yapıldı.

Cami bahçesinden Hristiyan cenazesi kalkacak: Bahar Aksu’nun ayin görüntüleri ortaya çıktı

Eski eşi Rüstem Elibol tarafından silahla vurulan Bahar Aksu, sokak ortasında canice katledildi. Aksu’nun kurtulmaya çalışırken attığı çığlıklar yürekleri dağladı. 7 Mayıs Çarşamba günü Edirne Eski Cami’de cenaze namazı kılınacak olan Bahar Aksu’nun, Hristiyan olduğu ve düzenli olarak gittiği kilisede ayinlere katıldığı öğrenildi. Söz konusu olay, Hristiyan bir vatandaşın cenaze töreninin neden camide yapıldığına dair soruları beraberinde getirirken Türkiye’deki misyonerlik faaliyetleri bir kez daha dikkat çekti.

Rusya Avrupa’daki gübre işinden nasıl milyonlar kazanıyor?

Örneğin Kassel bölgesinden çiftçi Bernhard von Weichs, gübre fiyatlarının şu anda yaklaşık yüzde 30 oranında arttığını ve bunun tek başına çiftliği için yaklaşık 30.000 avroluk ek maliyete yol açtığını söylüyor. Ancak Deutsche Welle’nin haberine göre …

Bakan Kacır: Yeni sanayi alanları kurguluyoruz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Güneş panelinden ticari araçlara, beyaz eşyadan demir çeliğe pek çok alanda, Avrupa değer zincirlerinin en önemli oyuncusuyuz. 22 yıl önce 36 milyar dolar olan yıllık ihracatımız, bugün 265 milyar dolara ulaştı. Türkiye bugün, Çin’den sonra Orta Avrupa’ya kadar uzanan geniş kuşakta, en fazla ürünü rekabetçi şekilde en fazla ülkeye ihraç edebilen ülkedir” dedi.