iPhone 16 ve Pixel 9, Galaxy S24 ekranına fark attı!

Teknoloji dünyasında büyük bir yarış var. Apple’ın iPhone 16 Pro ve Google’ın Pixel 9 serisi, Samsung’un en kaliteli OLED ekran teknolojisiyle geliyor ve bu ekranlar Galaxy S24 Ultra’nın ekran teknolojisini gölgede bırakacak. İşte detaylar…

iPhone 16 Pro ve Pixel 9, Galaxy S24 Ultra’yı ekran teknolojisinde geride bırakacak

Güney Kore’den gelen bir rapora göre, Apple’ın 2024 Pro modelleri ve Google’ın gelecek tüm cihazları M14 OLED teknolojisini kullanacak. Samsung, ekran üretiminde zaten sektör lideri ve en yüksek performanslı OLED ekranlarını en yeni malzemelerle üretiyor. Şirketin en gelişmiş ekranları, M serisi ekranlarının bir parçası. Daha yüksek bir model numarası, daha yüksek kaliteli bir ekran anlamına geliyor.

M14 teknolojisi, ilk kez Pixel 9 ailesiyle tanıtılacak ve Google’ın bu cihazları 13 Ağustos’ta tanıtması bekleniyor. Bu teknoloji, sadece Pixel 9’da değil, Pixel 9 Pro, Pixel 9 Pro XL ve ikinci nesil Pixel Fold’da da kullanılacak. Bu, bu malzemeyi bir akıllı telefonda ilk kez göreceğimiz anlamına geliyor ve mevcut teknolojilere kıyasla parlaklık ve ömür açısından üstün olacağı tahmin ediliyor.

Apple, M14 teknolojisini sadece iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max modellerinde kullanacak. Standart ve Plus versiyonlar ise mevcut nesildeki M12 teknolojisini kullanmaya devam edecek. Şu anki iPhone 14 Pro Max ve Galaxy Z Fold 5 ile Flip 5’te de M12 OLED ekranlarının kullanıldığını biliyoruz.

Önceki bir rapora göre, gelecek yılki iPhone 17 serisi de M14 ekranları kullanılacak. Her nesil malzeme genellikle iki yıl boyunca kullanılıyor. Samsung’un en üst düzey geleneksel telefonu olan Galaxy S24 Ultra, bir M13 paneline sahip. Bu nedenle, Galaxy S25 Ultra’nın da büyük olasılıkla bir M14 ekranla geleceğini varsayabiliriz.

Siz ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx