Steve Jobs’un Arabalarında Neden Plaka Yoktu? İllegal Değil mi?

20’li yaşlarından beri herkesin gözü önünde olan multimilyoner Steve Jobs ile ilgili yıllar boyunca ilginç şeyler duyduk. Bunlardan bazıları söylenti seviyesinde kalırken bazıları gerçekti.

Mesela bindiği arabalarda bir plaka olmuyordu. Bunu neden ve nasıl yaptığını açıklığa kavuşturalım!

Steve Jobs neden plakasız araba kullanıyor?

Bir röportajda; “Neden plakan yok?” sorusuna “İnsanların beni takip etmesini istemiyorum.demişti, buna karşılık “Plakanın olaması daha dikkat çekici duruyor.” cümlesine cevap olarak ise “Evet, muhtemelen haklısın.” demişti.

Peki bunu nasıl yapıyor?

Bir yasal açıklıktan faydalanıyor aslında. Kaliforniya’da aracınızı kaydettirdiğiniz tarihten itibaren kalıcı bir plaka edinmek için 6 aya sahipsiniz. Hüküm tam olarak şöyle geçiyor:

“Satış tutanağının bir örneğini gösteren bir araç, … aracın satış tarihinden itibaren başlayan 6 aylık süre sona erinceye kadar plakasız veya tescil kartı olmadan kullanılabilir.”

Ancak eğer devlet sana kalıcı metal plakalardan gönderirse o zaman kullanmak zorundasın. Sonuç olarak Steve Jobs, Kaliforniya yasalarında yer alan hükümden yararlanarak arabasını her 6 aydan sonra yenisiyle takas ediyordu ve böylece plakasız kullanabiliyordu.

Kaynaklar: The Atlantic, The Next Web

Bu içeriklerimize de göz atabilirsiniz:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx